Co mój Drago znowu zmalował...
- SylVWia
- Moderator
- Marka samochodu: Opel Omega 2.5 dti
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Re: Co mój Drago znowu zmalował...
"- Kto Ty jesteś?
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
http://www.alcorhodowla.wordpress.com
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
http://www.alcorhodowla.wordpress.com
- Mysza
- Moderator
- Marka samochodu: Scenic/C4Picasso
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 124 razy
- Znak zodiaku:

E tam bał. Leń i tyle.
Na 10 idziemy na wybieg, umówiony z koleżanką mieszańcem labka i owczarka niemieckiego. Na 15.30 na szkolenie. Nie będzie mu się nudziło.
Na 10 idziemy na wybieg, umówiony z koleżanką mieszańcem labka i owczarka niemieckiego. Na 15.30 na szkolenie. Nie będzie mu się nudziło.
- Mysza
- Moderator
- Znak zodiaku:

Mój pies dzisiaj na szkoleniu okazał się psem idealnym. Ćwiczył z młodym berneńczykiem, mieli wzajemnie na siebie nie reagować. Oczywiście wymagało to dużo umiejętności od przewodników. Pani nam pokazała jaka jest różnica między sposobem, którego ona nas uczyła a naszym. Obie próbowałyśmy psy zagadać i w ten sposób zwrócić jego uwagę. A tu du**, wystarczyło powiedzieć raz, pies skupiał na nas swoją uwagę i powtórzyć jak zaczynał się odwracać. Mój w końcu patrzył we mnie jak w obrazek albo biegł koło mnie wpatrzony w moją rękę, która potencjalnie go nagrodzi.
Nie brakowało też śmiechów, bo czasem zadawałyśmy tak głupie pytania, że same z siebie miałyśmy ubaw
Nie brakowało też śmiechów, bo czasem zadawałyśmy tak głupie pytania, że same z siebie miałyśmy ubaw
- Mysza
- Moderator
- Znak zodiaku:

No ba. Już planuję następne szkolenie, ale to potraktuję czysto rozrywkowo. Będzie cieplej, będzie działka, z działki żabi skok na plac szkoleniowy. Potem zobaczę, może będzie koniec a może od czasu do czasu dla przypomnienia pójdziemy się poszkolić.
- Mysza
- Moderator
- Znak zodiaku:

No a co?? To przede wszystkim przewodnik musi sobie w łepetynie poukładać jak postępować z psem. Niby głupie wydawanie komendy - jak pies nie chce zrobić siadu a komendę się w kółko powtarza to pies przestaje reagować. Komendę wydaję się raz i powtarza po jakimś czasie. Jak jeszcze nie działa to stoisz aż pies posłucha i wtedy nagradzasz. A nie siadsiadsiadsiad.